Toxische relaties

Jij bent een sterke vrouw, en zo kennen veel anderen je ook. Je hebt al veel stappen gezet in je leven, maar ondanks dat voel je je vaak leeg en in de war. Ondanks al je inspanningen beland je nog steeds in situaties waarin anderen de regie over jou lijken te hebben.
Anderen hebben regie over wat je doet en vooral over hoe jij je voelt. Je bent vaak verdrietig of boos en soms lijkt het alsof gevoelens van machteloosheid je dreigen te overspoelen. Het voelt alsof je verstrikt zit in een web. Je voelt je gevangen.
Je bent onderdeel van een destructieve relatie, ook wel een toxische relatie genoemd. Hoe ontworstel je jezelf uit deze oude patronen?

Jouw focus ligt bij de ander en in ruil daarvoor hoop je je geliefd en gewaardeerd te voelen. Maar die ander geeft niet thuis. Die ander die is er niet voor jou. Hij manipuleert, liegt en maakt misbruik van jouw patroon om veel te geven en tevreden te zijn met kruimels. 
Die ander trekt zijn eigen plan, speelt spelletjes, keurt jouw mening, interesses en vrienden af. Soms is er ook sprake van verslavingen, aan werk of aan alcohol, en vooral aan ruzie.

Maar die ander gaat NIET veranderen en daarom ben je nu hier. Want jij wéét, ergens diep vanbinnen, dat je meer waard bent dan dit. Je voelt dat het de hoogste tijd is om te gaan leven vanuit zelfliefde. Je wilt een gelukkig leven waarin je je eigen keuzes maakt en in contact staat met je eigen innerlijke kompas. Je wilt jouw eigen waarden leven, je eigen grenzen en behoeften voelen, zodat je geen mensen meer hoeft toe te laten in je leven, die misbruik van jou maken of over je grenzen blijven gaan. Je wilt je geliefd voelen.


Nou, ik heb nieuws voor je! Dit avontuur begint bij jezelf. Als jij jezélf leert liefhebben, dan volgt de rest vanzelf. En ik kan je daarbij helpen. Alleen jíj kan het doen, maar je hoeft het niet alleen te doen.

© Ylske Tammel 2020 | Praktijkruimte Rotterdam
KVKnr. 74917986

Algemene voorwaarden

Coöperaties:
Idodidid
De Ruimte Voor Ideeën